5 years, 5 months ago.

Internal error and compile task revoked

Hello,

I want to compile the hello world file from the mbed.org site on my LPC1768 embedded board. But it doesn't run i get these those errors always Internal error and compile task revoked. I tried already the function compile all to get a clean compile but that doesn't funtion either. What am I doing wrong ? or is my board perhaps broken ? I can find the LPC1768 board on my system and the LED is shinning blue.

Question relating to:

It might be time for me to try this out on Mac OS X http://developer.mbed.org/users/AdamGreen/notebook/gcc4mbed/

posted by Eric Palmer 28 Dec 2014

Today I still have the problem (Netherlands) and after 4 times the compiler says indeed succes but the program is not been build on the microcontroller. Because o have set an debug LED and it doesn't go on altough the program of mebed says that it's succesfull

posted by Erik Holtus 29 Dec 2014

14 Answers

5 years, 5 months ago.

I have just tried a 100k code 'compile all' for a LPC1768 and its working okay here in the UK, perhaps there could be a server issue elsewhere.

Edit: It is playing up here a bit now as well.

5 years, 5 months ago.

Same Error here (my location US, Texas) compiling code for FRDM-KL46 Also getting Internal Error Intermittent good/bad compiles on same code Seemed like Compile All helped, but not sure... Think I am going to quit for a few hours...

5 years, 5 months ago.

This error and build system did not finish occur regularly the last few days, also posted here : https://developer.mbed.org/questions/5740/what-is-build-system-didnot-finish-succe/.
We can make it work when we wait a little time and compile again.
My location : Belgium.

5 years, 5 months ago.

I'm getting the same thing in Virginia, USA.

5 years, 5 months ago.

I'm getting the same errors. :( (in Tochigi, Japan) http://developer.mbed.org/users/kb10uy/code/MIDITest/

5 years, 5 months ago.

Sam here, location Austria. Intermittent, regardless of what code I compile.

5 years, 5 months ago.

Same here in Europe... very anoying... can someone from mbed please take a look at this?

5 years, 5 months ago.

Same problem here in Knoxville, TN

It comes and goes very flaky.

5 years, 5 months ago.

I'm having the same problem in BC, Canada. seems like if you just keep trying it will eventually go.

5 years, 5 months ago.

Hello, I have exactly the same problem here in Rome, Italy. I am not able to compile at all. I tried several consecutive times without success. At last it worked. Now I have to compile about three times without success, and at the fourth everything is OK.

5 years, 5 months ago.

I am experiencing the same problem here in Massachusetts, USA. Over the course of the day, it seems to be getting worse.

5 years, 5 months ago.

This problem happens to me also here in Czech Republic, Europe. Never seen this since I started with mbed in November 2014. But yes, if I try it more times then my program gets compiled OK.

5 years, 5 months ago.

Hi to all, same problem in Verona (Italy).

I still Have the problem today (The Netherlands) After I compile the program 4 times the 4 time the mbed compiler says indeed succes. But the program isn't build in the microcontroller because I have set a debug LED on the program and it doesn't function. So I cant's program the microcontroller.

posted by Erik Holtus 29 Dec 2014
5 years, 2 months ago.

I have started having this error :(

If I compile - [Ctrl + D] it will compile,

but I am using SDFileSystem,

and my code will only run with Build All [Ctrl + Shift + B]

That in its own write is confusing AND very annoying.

Anyone got a solution.

Cheers

Ceri